Vårstädning och grillad hamburgare!

image70Pontus myser med Challe och Mapex!

Hej! Idag hade vi vår städning och grillade hamburgare och drack saft! Det var ett mysigt slut på en jobbig dag!
Jag vaknade i morse av att jag hade magsjuka och under hela dagen sov jag. Ja, man får ju gå upp och ge hundarna mat och låta dem kissa men resten bara jag sov bort!
Jag hade ingen större lust att laga mat så ungarna frågade om vi inte kunde grilla och det gjorde vi när Mats kom hem från jobbet.
Sedan kände jag mig lite bättre och tulpan lökarna som Mats haft med sig från jobbet åkte i jorden med. Sedan fick rabbaterna ett litet lyft och Mapex badade för första gången i vår damm! 
Haha, far och dotter kom lyckligt lufsande dy blöta! Jaj, vad säga man har ju rasen Landseer!
Konstigt ungar och gubbe sover som små grisar nu! Att vara ute gör dem tydligen trötta!!! FNISS

Annars har jag inte gjort så mycket i kväll utom tryckt framsidan på vår nya maxi singel cd som NINNAS äntligen fått gjort och vi hoppas sälja en och annan!

Vi kommer att finnas den 24 maj på Ribban och presentera vår ras när Södra Skånska kennel Klubben har sin hund dag där!
Kolla gärna in så får vi pratas vid! Jag, Lillen, Mapex och Aimee`står där under lördagen och berättar lite om vår underbara ras!  VÄLKOMNA!

Jag har ju glömt att berätta att vi för 2 veckor sedan hade besök av Ulrika, Jörgen och Landseern Leo.Här är ett kort på denne förnämlige pojke!image67
Lillen var lite sur på att en annan hane kommit in på hans revir men efter ett litet tag kunde de acceptera varandra 1 m i sär.
Ja det är inte Leos fel utan Lillen som bär sig illa åt mot nya kompisar! Han är ju en dominant hane som tror sig äga allt och alla! Aimee`och Leo tyckte väldigt mycket om varandra och om de är ok och veterinären ger Aimee`klartecken så blir det valpar mellan Aimee`och Leo nästa år till sommaren-09. Men det är bara om Aimee`inte under året drabbas av något.
image68 Här har Leo Lillen i blicken.image69Här är en bild för att visa att de faktiskt kunde sitta nästan ihop! HUND PSYKOLOGI!!!!
Nu återstår bara för mig att önska en god natt och massor med kramar från mig och vovvarna!

Valpkurs!

Jag tänkte berätta att nu har vi äntligen kommit igång med Mapex valpkurs och jag hade jätte roligt! Landola som numera heter Vilda var också där med sin husse Eskild och hon var så duktig så! Man blir ju så stolt!!!
Mapex var ganska rädd när vi kom till Hörby brukshunds klubb men det släppte efter en stund, ja å satte de igång och skulle gå på promenad! Mapex har ju aldrig på sig kopplet här hemma så det var nytt och att träffa ndra valpar var nytt men hon klarade det bra och matte ja hon klarade det väll också bra hoppas jag!
Även om man fött upp hundar och haft valpar så glömmer man och det är bra att få nya influenser!
Så denna veckan är det träning med att sitta, ligga, stå och gå lite bra i koppel!
Igår var jag, Mats , Aimee och Mapex inne i Hörby och traskade runt och det gick jätte bra! Mapex coolade ned och tyckte att det var ganska roligt med vatten dammen mitt på Gamla torg och gå på asfalt!
Vi har anmält Lillen och mig på kurs också och jag har en hemlig önskan att få tävla i lydnad! Man skall ju använda sina hundar till mer än bara promenader och Lillen älskar ju att jobba med huvudet och kroppen så vi hoppas att det skall gå bra! Så den 24 april börjar vi kurs med sikte på tävling så småningom!
Det finns lite nytt under Landseer att läsa och jag hoppas att vi även kan komma igång med vårt vatten arbete snart! Måste ju bli fri från gipset innan man kan hoppa i plurret!
Ha det gott nu vänner och massor med kramar från Ninna med vovvar

ONT

Jag ber er att ha överseende med att jag inte kan skriva här i bloggen på några dagar.
Jag hade ju i allafall en spricka i min vä hand och även ben flis som släppt så jag har enbart en hand kvar att skriva med och det är för jobbigt så jag vill bara meddela detta nu och kommer att skriva mer när jag kan använda vä hand att skriva med igen!
Landola har hittat ett nytt hem och jag hoppas att de älskar och njuter lika mycket som jag gör av henne när de hämtar hem henne på lördag och börjar sitt nya liv hos fam Eriksson.
Pearl hoppas vi kunna hitta ett hem till snart också.
Jag och Mapex kommer att börja valp kurs nästa måndag och det tycker jag skall bli jätte kul!
Ha det gott nu och njut av våren som äntligen kommit och jag vill tacka alla för era fina ord om min nya hemsida!
Tusen tack!
Kram från Ninna med vovvar

RSS 2.0