4 st tikar kvar som letar hem.

Hej! Jag har 4 st underbara tikar som letar hem kvar i Sound Of kullen. De är leverensklara den 28 februari-08.
I have 4 female puppies left in the Sound Of little so i hope they find homes. They are done to go the 28 of february.
image38
LANDGOLDS Sound Of Paiste
image39 
LANDGOLDS Sound Of Landola
image41 
LANDGOLD Sound OF Tama
image42
LANDGOLD Sound Of Mapex
Det finns foto på deras kroppar också så bara maila så får ni se dem i kropps form med!
There are photos of them in full bodys aswell so e-mail me and I send them to you!
Hugh Ninna
Kram Ninna

Nu har vi flyttat ut i hund rummet!

Nu har valparna flyttat ut i hund rummet. De har fått större plats för lek, gos och att bara få växa på sig!
Alla valparna mår jätte bra och växer så att det knakar!
Jag kommer inte att ta 7 veckors kort, för jag har drabbats av sorg då min mormor har avlidit och jag mår inte riktigt bra själv heller. Så jag har tagit beslutet att inte ta 7 veckors kort på var och en av dem denna veckan. Men jag har tagit lite kort på dem nu när de bor ute i hund rummet i kväll. Det är konstigt tyst i huset just nu eftersom man har haft de vildbasarna här i 7 veckor och små valpar både hörs och syns!
Det skall bli ganska gott att få tillbaka sitt sovrum igen, men undrar om jag kommer att kunna sova utan mina gosingar?? Jag är så hönsig!!
Det är med både vemod och glädje jag ser fram i mot att ni får komma och hämta era underbara valpar och jag hoppas att ni kommer att njuta lika mycket som jag gör av att äga Landseer!
Jag har ju rasen Golden retriever också och älskar den rasen med!
Choice är nu hd/ad röntgad och ögonlyst och ögonen är bara bra, fel fritt och nu väntar vi på resultaten av vad röntgen säger. Vi hoppas på fel fritt så klart!
Här kommer lite bilder!
Kram från Ninna och vovvar!!!!image33
Maya och Gibson ville vara med på bild!image34
Alla på en leksak!
image35

image36
Paiste och Maya tuggar!!!
image37
Titta vi har precis ätit!!!

Bad dax på kennel LANDGOLD!

Jag tänkte skriva lite hur valpar och vuxna hundar blir rena här hos oss!
Det är ju inte alltid som nybliven hund ägare man är riktigt haj på hur och vad man skall göra för att få ren sin hund eller hur?
Jag badade i dag Maya och har tagit lite kort på hur jag gör. Sedan är det ju upp till er valpköpare att göra som ni vill, men det har funkat för mig haha!

Jag brukar vänja mina hundar vid att bli hanterade både i dusch och kloklippning så fort de bara kan!
Det är viktigt att man fortsätter att klippa klor, bada och föna sin Landseer för att den skall slippa  tovor i under ullen , fukt eksem etc. En Landseer blir fort tovig och då är det bara att klippa bort den del av pälsen som blivit det!

Ju fortare din lilla valp vänjer sig blir det lättare för er att hanterar en stor hund och dess styrka sedan när de kanske inte vill att du klipper klor och badar den! Vet den lilla valpen att det inte är farligt och kan det så har du det lätt som en plätt senare i ert och hundens liv! Lägg en 15 min på att ta i din hund varje dag, dra ett par drag med borsten och ta på tassarna och klipp klor 1 gång/vecka om det behövs!

Till badet:
Man skall alltid se till att vattnet är ljummet så att man inte bränner hunden, ett bra schampoo och ett par goa varma handdukar är vad jag rekomenderar!
Sedan är det bara att blöta upp hunden, massera in schampoot och sedan skölja ur det ordentligt! Skall man på utställning så kan man alltid ha i ett bra balsam med som gör att pälsen blir glansig!
 
Efter badet, upp med hunden, massera den torr och sedan ställ er hund på ett bra golv eller bord och föna den torr mot päls! Detta är för att man skall komma ned i under ullen ordentligt! Gör man inte det bildas där jätte snabbt svamp och då utsätter man sin hund för onödigt besvär! Och en kur med svamp medel! Var ALLTID noggrann med att din hund är torr i ljumskar, öron och vid könsorganen!
image27
Maya färdigt resultat!

Alla bebbar mår bra och jag har i dag vägt dem och de går upp som de skall! Jag är mycket nöjd och de kommer att få vara en liten stund i rasthagen till helgen om det är fint väder!
Nu säger jag god natt och önskar er en god natt!
Själv hinner jag knappt ned på kudden förrän här snarkas högt!!! Haha!
Hejdå och massor med kramar från Ninna med kompani!


Fått reda på varför

Marshall dog av tarmvridning. Jag vill bara meddela detta här och att alla vet vad som hände med denna lilla valp. Antingen har han ätit för mycket och för fort och hans mage har skickat maten vidare FAST den inte var nedsmällt ordentligt eller så är det av avmaskningsmedlet som gjorde honom lös i magen den dagen han dog.
Jag vill också varna för Axilur för det kan göra så att valpen får detta fenomen. Det är ett gift som inte alla valpar tål. Men det skulle obducenten kolla upp.
Vill tacka er alla för goa meddelanden och tröstande ord! Tusen tack!

image16
NYBADAD Mackie

SORG

Jag vill bara meddela att Marshall är avliden! Orsak kommer jag att meddela när obduktionen är avklarad.
Men det är sådant som kan hända och jag hoppas att ni förstår!

Valparna är 1 månad i dag och de andra mår finimang! Jag har tyvärr inte orkat ta 1 månads bilder i dag så det kommer i morgon!
Många kramar från Pernilla
image13
Mapex vilar sitt huvud på Mackie! Livet går vidare här på LANDGOLD

RSS 2.0